Hjem Nyheter Status for Prosjekt Tuneskipet

Status for Prosjekt Tuneskipet

261
0
DEL

Foto: 3D-modell av Tuneskipet basert på arkelogisk dokumentasjon av Knut Paasche.

Den ideelle organisasjonen Tuneskipet Drift AS og  medlemsforeningen Tuneskipets Venner er nå etablert!

Tuneskipet Drift står for regien av prosjektet, og jobber for øyeblikket med å finne egnet byggested og med å skaffe finansiering. https://www.facebook.com/Tuneskipet/

Tuneskipets Venner bistår Tuneskipet Drift med dugnadsinnsats, økonomisk støtte og andre ytelser for å realisere prosjektet. https://www.facebook.com/TuneskipetsVenner/

Les også: Ønsker du å engasjere deg i #ProsjektTuneskipet?

Vår målsetning er å bygge en fullt seilbar arkeologisk kopi av Tuneskipet i full offentlighet i Østfold med opprinnelig materialvalg, verktøy og byggemetoder. Skipsbyggingen er planlagt basert på et eksisterende rekonstruksjonsforslag av forsker og arkeolog Knut Paasche.

‘Vikingverftet’ skal bli en turistattraksjon på linje med Stiftelsen Nytt Osebergskip og byggingen av vikingskipskopiene Saga Oseberg og Saga Farmand i Tønsberg (byens største turistattraksjon). Bordganger vil bli kløyvd fra enorme eikestokker med kopier av verktøy fra vikingtiden. Det blir smie, båtbyggere, frivillige, håndtverkere, markedsfolk og ikke minst turistguide i full sving med historieformidling rundt Tunefunnet og Glomma-regionen i vikingtiden.

Etter byggeperioden skal vi tilby markedstilpassede og helhetlige formidlings- og opplevelsesaktiviteter basert på seiling/roing med kopien av Tuneskipet.

Hvordan kan du støtte prosjektet?

Du eller din bedrift kan bli medlem i Tuneskipets Venner.
Bestill sponsorprodukter på verftet eller ombord på skipet, eller forhåndsbestill billetter til å seile/ro med det ferdige skipet.

For nærmere informasjon om prosjektet, se http://odinstreasure.com/nb/projects/prosjekt-tuneskipet/