Hjem Nyheter Welcome to our Shop launch!!!

Welcome to our Shop launch!!!

31
0
DEL

Today are opening day, and we are excited to share our first products with you!

First up: Kaupang Jewellery by Expo Arte

Kaupang Jewellery is a collection of replica jewelery from the Viking Age and the Middle Ages. Gold master Anne-Mette Høisæther, known as Norways Queen Sonja’s jewelry designer, has developed the collection in collaboration with the Museum of Cultural History, Vikingskipshuset in Oslo.

Kaupang in southern Vestfold is the largest excavation field in Norway in recent times. All the jewelry are handmade, and many of them was found in this field.

– Welcome!


I dag er åpningsdagen, og vi er glade for å dele våre første produkter med deg!

Først ute er: Kaupang Jewellery av Expo Arte

Kaupang Jewellery er en kolleksjon av replikasmykker fra vikingtiden og middelalderen. Gullsmedmester Anne-Mette Høisæther, kjent som dronning Sonjas smykkedesigner, har utviklet kolleksjonen i samarbeid med Kulturhistorisk Museum i Oslo.

Kaupang i det sydlige Vestfold er det største utgravningsfeltet i Norge i nyere tid. Alle smykkene er håndlaget, og mange av dem er funn fra dette feltet.

– Velkommen!

Anheng hjulkors m/kjede, sølv

kr 1.032,00

Håndlaget anheng i sølv. Originalen fra tidlig vikingtid (800-900-tallet) er støpt i bly, og ble funnet i vikingbyen Kaupang i Tjølling ved Larvik.

Godkjent kopi/Authorized copy:
Museum of Cultural History Vikingskipshuset.
Made in Norway.

Description

Originalen fra tidlig vikingtid (800-900-tallet) er støpt i bly, og ble funnet i vikingbyen Kaupang i Tjølling ved Larvik. Den er trolig støpt av håndverkere i Kaupang fordi den ikke er gjort ferdig, støpekanalen er der fortsatt. Selve mønsteret er velkjent fra Kontinentet. At håndverkere i Kaupang produserte gjenstander med kontinentalt motiv, viser Kaupangs nære kontakt med Europa. Det er usikkert hva den ferdige gjenstanden var ment å bli, kanskje et smykke eller en spenne?