Hjem Nyheter Husk aktivitetsdag på Midgard idag!

Husk aktivitetsdag på Midgard idag!

2
0
DEL

Med hammer og nål – håndverksdag på Midgard søndag 15. oktober fra kl. 12.00 til 16.00.

Idag arrangerer Midgard historisk senter en ekstra kreativ aktivitetsdag for hele familien i Gildehallen på Borre.

Mye av håndverket fra vikingtiden er av ypperste klasse, og vi har mange funn etter dyktige jernsmeder, gullsmeder, kammakere, skipsbyggere, og ikke minst treskjærere, slik vi kan se i Osebergfunnet, forteller daglig leder Anne Doksrød på Midgard.

Mye av denne håndverkstradisjonen hadde kanskje gått tapt hvis det ikke hadde vært for engasjerte og flinke folk som dedikerer mye av sin tid til å lære seg disse tradisjonene. Idag har man muligheten til å møte dyktige håndverkere fra Borre vikinglag som vil demonstrere ulike typer håndverk fra vikingtiden, så her er det mye å lære for både store og små.

Barna kan være med å utøve håndverk selv. De kan lage sine egne runesmykker og filtpunger, i pungene kan de oppbevare mynten de selv slår på historisk vis. Den kan også dekoreres med et flotte selvlagde bånd og tovede kuler. I tillegg får de prøve seg i smia og kan kløyve store trestammer. Alt barna lager kan de ta med seg hjem, sier arrangementsansvarlig Fredrik Bjønnes.