Hjem Featured Nå skal Prosjekt Tuneskipet realiseres!

Nå skal Prosjekt Tuneskipet realiseres!

5
0
DEL

Støtt Tuneskipet Drift på Spleis!

Tuneskipet Drift skal bygge en kopi av Tuneskipet så nært opp til originalen som mulig, og med vikingenes verktøy, byggemetoder og materialer. – En åpen byggeplass skal levendegjøre vikingtiden for både tilreisende og fastboende gjennom byggeperioden.

Vikingverftet skal bli en formidlings- og opplevelsesarena som gjenspeiler vikingtidens verft.

Vikingverftet skal by på sanselige opplevelser på alle vis – Det visuelle, det hørbare, smak, lukt og tekstur. Bordganger vil kiles ut fra store eikestokker med kopier av verktøy fra vikingtiden. Besøkende kan slå av en prat med båtbyggerne, smake vikingmat, handle på vikingmarkedet, se og prøve håndtverkstradisjoner, delta i tidsriktige konkurranser, og oppleve topp underholdning og historieformidling.

Kulturmiljøer og kulturminner er en viktig ressurs med høy verdi for lokalsamfunnet ved at det skaper forankring, engasjement og glede. Arrangementer og aktivitet rundt stedets kulturhistorie er med på å skape en positiv bevissthet rundt dette, noe som igjen vil bidra til å øke lokalbefolkningens identitetsfølelse og tilhørighet til stedet. Håndverk, kunnskap og båtbyggertradisjoner er like viktig å ivareta som fysiske kulturminner. Ved å skape en arena hvor slike aktiviteter gjennomføres, vil bevaring av kulturminner også være en ringvirkning av dette.

Tuneskipet Drift skal i byggeperioden også arrangere egne aktiviteter og undervisningsopplegg rettet mot skoleelever via den kulturelle skolesekken.

Knut Paasche har utviklet en APP som legger skipet direkte i dine hender. Et flott verktøy for å engasjere skoleelever i prosjektet. Besøkende på vikingverftet, funnstedet eller på Vikinghuset i Oslo kan utforske Tuneskipet i en hvilken som helst vinkel i 1:1 størrelse med sin egen mobiltelefon.

Tuneskipet Drift har søkt Sarpsborg Kommune om å få bygge Tuneskip-kopien ved Eidet Lensemuseum (Teig; Gnr: 2070. Bnr: 78).

Området mot vannkanten er godt egnet til bygging og sjøsetting, gjennomføring av arrangementer, etablering av havn, naust, kiosk, samt eventuelle vikinghus og andre driftsbygninger. Dersom vi får avslag, vil vi sende saksfremstilling til formannskapet i kommunen, før vi eventuelt finner en alternativ lokasjon i eller utenfor Østfold – I mellomtiden venter vi i spenning på svaret fra Sarpsborg Kommune!

Etter sjøsetting skal vi skape topp opplevelser for tilreisende, innbyggere og skoleelever i Østfold!

Etter sjøsetting skal Tuneskipet Drift utvide tilbudet om land- og sjøbaserte formidlings- og opplevesesaktiviteter for tilreisende, innbyggere og skoleelever. I tillegg til aktivitetene på verft-/havneområde, skal vi arrangere korte 2-3 timers seil-/roturer på Visterflo og Glomma, heldagsopplevelser, overnattingsturer og weekend-opplevelser i indre Oslofjord, seilskole, seilas for vikingskip, vikingfestivaler og vikingmarkeder.

Skipet vil kunne berøres og gi nærhet til historien, og vil ha et stort potensiale som formidlings-, forsknings- og undervisningsobjekt både under bygging og bruk.

På Spleis kan du støtte oss på følgende måter:

A. Donere er valgfritt beløp

B. Bli medlem i Tuneskipets Venner
Personlig medlemskap, kr 300,-
Familiemedlemskap, kr 500,-
Bedriftsmedlemskap, kr 2000,-
Husk å registrere deg som medlem før eller etter ditt bidrag!

C. Kjøpe prosjektets symbolsmykke i sølv!

Anheng øks m/kjede, kr 1 070,-

PS! Andre flotte vikingsmykker er også til salgs i Tuneskip-butikken: http://tunevikingskip.no/butikk/

D. Kjøpe 3 års synlighet på sponsortavlen på vikingverftet!
(Velg mellom logoskilt i str: 120×70 mm / 170x100mm / 270x157mm. Pris: kr 5000 / 10000 / 25000)

Inkludert i prisen er:

 • Logoprofilering på våre nettsider i hele byggeperioden.
  Tuneskipet Drift vil synliggjøre alle samarbeidspartnere på en egen nettside. Sponsor får en kort beskrivelse av bedriften med logo.
 • Omtale av samarbeidsavtalen på våre nettsider og sosiale medier.
  Tuneskipet Drift vil synliggjøre innledningen av samarbeidet på egne nettsider, og dele innlegget på Facebook- og Twitter. Målet er å gi både oss og sponsor et utvidet nedslagsfelt, gjennom å utnytte interessen og engasjementet til våre målgrupper.
 • Mulighet til felles PR-aktiviteter, og rett til å bruke Offisiell samarbeidspartner / leverandør  i egen markedsføring.
  Sponsorkan utnytte mediainteressen gjennom å markedsføre seg som Offisiell samarbeidspartner, og eventuelt delta i nyhetsoppslag og reportasjer sammen med Tuneskipet Drift. Milepæler med stor mediainteresse vil være f.eks. Inngåelse av samarbeidsavtale, Kick-Off for forskningsprosjektet, etablering av vikingverftet, byggestart på Vikingverftet og sjøsetting.
 • Mulighet til å bidra i arbeidet med utvikling og produktpakking av aktiviteter og opplevelser.
  3-årige avtaler skaper trygghet og forutsigbarhet, sikrer forretningsmuligheter og god synlighet, og kan åpne for et nærmere samarbeid mht. aktiviteter og opplevelser.

Østfold Historielag har allerede bidratt med kr 10.000. Follo Alarm med kr 2.000 og privatpersoner med kr 1.650. Alle andre som gir med navn vil også bli nevnt som takk for støtten.

Aksjonen vil bli avsluttet lørdag 31. desember.